MARKO PELJHAN (SLO)
MARKO BATISTA (SLO)
v sodelovanju z ATOL (SLO) in AKSIOMA (SLO)


Spoštovani/e.
Kot zdaj že veleva mariborska festivalsko-galerijska tradicija, bo 23.MFRU - Mednarodni festival računalniške umetnosti kot enega izmed osrednjih dogodkov organiziral sprehod po letošnjih festivalskih razstavah, galerijah, predstavitvah in razstavnih prostorih.
Te smo letos v znamenju »nacionalnega zaupanja« zapolnili v sodelovanju s ključnimi intermedijskimi in računalniško-umetniškimi institucijami v Sloveniji: Aksioma, Atol + rx:tx, Galerija Kapelica / Kapelica Gallery + Sonoretum, Zavod uho; oko, Cirkulacija2 + Trivia, Cona + radioCona, RAMPALab, Zavod 404, KreatorLAB, MOTA - Museum of Transitory Art, Pixxelpoint, ČIPke, Pharmafabrik Recordings, kamizdat.si, MSUM+MG, UGM. 
Predstavili se bodo tudi študentski štipendisti MFRU-ja s Pedagoške fakultete Maribor, Fakultete za elektrotehniko, računalništvo in informatiko Maribor, Akademije za likovne umetnosti in oblikovanje Ljubljana ter Akademije umetnosti Nova Gorica, ki bodo razstavljali v GT22.
Mednarodni ton, ki že nakazuje prehod v »mednarodno zaupanje« MFRU-ja v letu 2018 pa bomo dodali z dunajskim projektom Tonspur.at v pasaži med Rotovškim in Glavnim trgom ter s skupinsko razstavo ženske digitalne platforme in mednarodne skupnosti FACES, ki letos praznuje 20let obstoja.
Za ljubitelje teorije skupaj z revijo Šum in UGM-om pripravljamo predavanje v UGMstudiju oziroma od jutri 10.10. pa do vključno 13.10. med 17.30 in 18.00 vas vabimo tudi, da se priključite na frekvence RadiaMaribor in prisluhnete programu radiaCONA.
Pregledovalnik fotografij je prazen.