MARKO PELJHAN (SLO)
MARKO BATISTA (SLO)
v sodelovanju z ATOL (SLO) in AKSIOMA (SLO)


Spoštovani/e.
Kot zdaj že veleva mariborska festivalsko-galerijska tradicija, bo 23.MFRU - Mednarodni festival računalniške umetnosti kot enega izmed osrednjih dogodkov organiziral sprehod po letošnjih festivalskih razstavah, galerijah, predstavitvah in razstavnih prostorih.
Te smo letos v znamenju »nacionalnega zaupanja« zapolnili v sodelovanju s ključnimi intermedijskimi in računalniško-umetniškimi institucijami v Sloveniji: Aksioma, Atol + rx:tx, Galerija Kapelica / Kapelica Gallery + Sonoretum, Zavod uho; oko, Cirkulacija2 + Trivia, Cona + radioCona, RAMPALab, Zavod 404, KreatorLAB, MOTA - Museum of Transitory Art, Pixxelpoint, ČIPke, Pharmafabrik Recordings, kamizdat.si, MSUM+MG, UGM. 
Predstavili se bodo tudi študentski štipendisti MFRU-ja s Pedagoške fakultete Maribor, Fakultete za elektrotehniko, računalništvo in informatiko Maribor, Akademije za likovne umetnosti in oblikovanje Ljubljana ter Akademije umetnosti Nova Gorica, ki bodo razstavljali v GT22.
Mednarodni ton, ki že nakazuje prehod v »mednarodno zaupanje« MFRU-ja v letu 2018 pa bomo dodali z dunajskim projektom Tonspur.at v pasaži med Rotovškim in Glavnim trgom ter s skupinsko razstavo ženske digitalne platforme in mednarodne skupnosti FACES, ki letos praznuje 20let obstoja.
Za ljubitelje teorije skupaj z revijo Šum in UGM-om pripravljamo predavanje v UGMstudiju oziroma od jutri 10.10. pa do vključno 13.10. med 17.30 in 18.00 vas vabimo tudi, da se priključite na frekvence RadiaMaribor in prisluhnete programu radiaCONA.
Pregledovalnik fotografij je prazen.

Zadnje objave

Maja Šivec

Vabimo vas na ogled žive ustvarjalnosti Maje Šivec v galeriji DLUM na…

Novo sprejeti člani DLUM - Špela Kobal, Maja Šivec, Milan Ketiš

V torek, 9. 6. ob 19 uri bo otvoritev razstave novo sprejeti člani…