NOVOSPREJETI ČLANI DLUM

14. 6.–6. 7. 2024

Kurator: Mario Berdič Codella

 

Otvoritev v petek, 14. junija 2024, ob 18. uri,

v Galeriji DLUM, Židovska ul. 10, Maribor.

 

Na razstavi sodelujejo:

Natasha Baković, Marko Horvat, Domen Kotnik, Kaja Lukač, Petra Ružić, Alenka Spacal, Melita Vidovič.

 

»Razstavo novosprejetih članov DLUM smo v Galeriji DLUM nazadnje organizirali leta 2000, ko so se na njej predstavili umetniki Špela Kobal, Maja Šivec in Milan Ketiš. Od takrat pa je članstvo v Društvo naraslo še za okvirno dvajset članov, česar smo v DLUM zelo veseli. Nove člane, njihovo umetnost, svežino in zagnanost pozdravljamo z dobrodošlico in s hvaležnostjo.

Razstava Novosprejetih članov DLUM predstavlja po eni strani skoraj 'protokolarno' sprejetje novih članov, ponuja priložnost za spoznavanje novih umetniških izrazov in obrazov ter uraden začetek spremljanja umetniškega razvoja novosprejetih članov, tako znotraj DLUM kot širše.

Na razstavi Novosprejetih članov DLUM se predstavlja 7 umetnikov, ki so se odzvali vabilu k razstavljanju in ki v času svojega članstva še niso imeli samostojne razstave v Galeriji DLUM. Dela za razstavo so novejše produkcije in prvotno izbor avtorjev samih, tista, ki bodo predstavljena v prostorih Galerije DLUM, pa bo izbral kurator Mario Berdič Codella, ki jih bo podrobneje predstavil na otvoritvi, s pisano besedo v katalogu in na vodstvu po razstavi na Poletno muzejsko noč.«

- Kristina Prah, univ. dipl. um. zg, kuratorka, zastopnica DLUM

 

Organizator: Društvo likovnih umetnikov Maribor